pühapäev, 22. märts 2009

argi päev

Servus,

Aeg taas anda väike ülevaade Auntile ja Corinne tegemistest seitsme maa ja mere taga. Eile sai meil täis esimene kuu Austraalias ning üldiselt jõudsime järeldusele, et siiatulekut kuidagi kahetsema ei pea. Igati lahe kogemus. Milduras oleme nüüdseks elanud 2 nädalat ja vähmeasti samapalju on plaanis siin veel resideeruda. Kui esimene mulje siinsest elu-olust ning inimestest oli üpris vastumeelne, siis nüüdseks oleme siinse eluga harjunud ja ka seltskonda suhteliselt sisse sulandunud ning lahedaid tuttavaid leidnud. Kõige paremini saame siin läbi Cederic'u ja Annega, kes on üpris huvitav paar - prantslane ja sakslane, kes tuttavaks said hoopiski Iirimaal elades. Ja Mildurasse sattusid nad meist järgmisel päeval, mistõttu nendega oli esialgu kergem juttu ajada kui vanade olijatega. Muidugi endiselt häirib siin see massiline suitsetamine, aga üldiselt tunneme ennast siin päris koduselt.


Kaks nädalat oleme nüüdseks ka tööd teinud, kuid kahjuks ei ole saanud teha tööd niipalju kui tahtnud oleks - hea meelega teeks 7 päeva nädalas 8-10 tunniseid päevi, et saaks raha kiiremini kokku ja edasi reisida. Paraku ei ole nii püsiva töö peale sattunud ja tihti tuleb ette poolikuid või siis sootuks vabu päevi. Karin sai teisel nädalas õnneks 6 päeva korralikult tööd teha, mille sisse mahtus ka üks 10,5h tunnine tööpäev. Negatiivse külje pealt aga tuli seda tööd (Viinamarjade puhastamine) teha ühe koha peal püsti seistes ja see jalgadele ja seljale mitte väga hea ei ole.

Kui Karin on siin kahe nädala jooksul saanud teha kahte tööd - viinamarju korjanta ja neid puhastada, siis minu tööpäevad on olnud pisut vaheldusrikkamad - olen viinamarjakaste kaanetanud, viinamarju korjanud, "cartingut" teinud (korjajate 10kg viinamarjaämbrite traktorile ning sealt maha laadimine), viinamarjapõllul katteid maha võtnud jne. Üldiselt võib öelda, et viinamarjade korjamine on kõige halvem töö, kuna selle eest on väga raske mingit normaalset raha saada. Carting maksab üpris hästi, kuid seda ei saa tihtipeale 8h päevas teha. Esmaspäevast alustan igatahes taas uues farmis, näis, mida seal tegema hakkan, aga ilmselt see taaskord viinamarjadega seotud saab olema. Viimaseid olen söönud ikka iga päev mitu head kilo ja isu pole veel täis saanud. Ahjaa - kui te järgmine kord rosinaid sööte, siis võite mõelda selle peale, et võibolla olen ma mõnele jalaga peale astunud või siis otse mõnest viinamarjakobarast magusa ampsu hauganud. Head isu :)

Milduras pole me veel eriti laia pilguga ringi vaadanud või huvitavaid tegevusi otsinud. Plaanis on nagu kogu aeg, aga pole lihtsalt viitsinud ja raha ei taha ka igasugu tühja-tähja peale siin kulutada. Korra käisime vaatamas üht järve, aga see oli ka ära kuivanud. Lisaks kuumale saime paari päeva jooksul ka sügisest jahedust tunda, kui temperatuur öösel 10 ja päeval 20 kraadi piiresse jäi, kuid tänaseks on ilm jälle kuumaks läinud ja päevapeale kerib termomeeter 30 kraadi juurde üles küll. Sellise kuumaga kulub hästi marjaks ära üle tee asuv Irymple ujumisbassein, kuhu päikese eest end jahutama saab minna. Lisaks niisama istumisele on saanud aega ka korvpalliga sisustada ja pisukese kihutustöö tulemusena õnnestub varsti ehk rahvast ka jalgpalliväljakule vedada:)

Üks vaba aja veetmise võimalus on käia poes, ja seda oleme siin ka ohtrasti teinud ning õhtuti on saanud harjumuseks endale ise süüa vaaritada. Näituseks täna kulus poes nii 400 krooni ringis rahasid ja ostetud sai paari päeva toit, sealjuures enamik ostetud kraami on oma klassi odavaim või siis special-hindadega. Ja ei saa üldse mitte öelda, et see tähendaks, et too kraam kuidagi muust vähem kvaliteetsem oleks, vahel jääb isegi arusaamatuks, mille järgi need hinnad on pandud. Et aga toit siinmail eestlasele väga odav ei tundu, siis lisan siia tänase ostukorvi sisu:

Sedasi see eluke meil siin veereb ja ilmselt midagi väga põnevat meil enne paari nädalat kirja panna pole. Ahjaa, viimase huvitavama seigana võib mainida, et sai selline mürgiämblik nagu redback ka põllul oma silmaga ära nähtud - on teine pisike nagu kirbusitt, aga võib inimese ära tappa. On loodus ikka igasugu jama välja mõelnud, mis?


Kena kevadet teile Eestimaa sisse!


Ütlemised (5)

Annika ütles ...

Tahan viinamarju..TAHAN noh, otse puu otsast suhu pista:P

Waiku ütles ...

Kuule tahm! (see käib siis Auntie pihta, mitte Corinne'i :) )
Millal Sa viimati Eestis poes käies hindu vaatasid? Pardon - millal Sa siinmail viimati üldse süüa ostsid? Kui välja arvata paar nähtavalt kallimat asja (sai, kanamunad, hapukoor), siis vaat, et odavamgi kui kodumaa pinnal. Võin Selveri kollastest hinnasiltidest pilte saata, kui ei usu.

Kokkuvõttes siiski tean, mille järele Su neelud tõeliselt käivad ja seda kraami Sa, vaene mees, sealsetelt lettidelt ei leia :)
Seega pea vastu ja tervisi ka Corinne'ile!

Mati Allas ütles ...

Waikul on paraku õigus, Auntie. See soigumine teemal kõik-on-nii-kuramuse-kallis ei vii Sind kusagile. Ainult oma tuju teed kehvemaks sellega. Ning juba siis kui me poolteist aastat tagasi siia tulime, leidsin ma, et toidukraam ei ole sugugi meeletult kallim kui Eestis. Pisuke rohkem tuleb ehk tõesti välja käia, samas kui oma esimese palga taskusse pistsid, siis said ehk aru, et asjad on tegelikult paremadki kui Eestis. Pealegi saad Sa tasuta viinamarju, nii et nutt ja hala jätta:S

Antimon ütles ...

Minu indade piksuur on siia pandud üksnes informatiivsel eesmärgil, et anda ettekujutust, mis mõni asi teisel pool maailma maksab või ei maksa. Fakt on see, et enamus asju on kallimad, osa poolegi võrra, ja ma leian, et see võiks huvitada inimesi, kes pole oma jalga siia maale veel tõstnud.

Kahju Matimon, kui Sa sellest miskit hala välja lugesid, kuna miski pole mul ostmata jäänud ja ei jää ka edaspidi. Samas minu eesmärk on siin võimalikult palju raha panna ringireisimise alla ja sestap ma ei taha seda kulutada suhtumise "ostan-poest-mida-tahan-hinda-vaatamta" pihta, usu mind, ma saan seda edaspidi kodus jälle teha.

Ahjaa, Waikur, see ilmselt on Sulle küll löök allapoole vööd, aga alkohol on asi, mille pealt oleme siiani küll kõige rohkem vist kokku hoidnud :) Võib-olla just seetõttu, et väärt kraami siit ei leia :)

Sven ütles ...

Asjad on tegelikult ikka omajagu kallimad. See hinnatabel oli ju enamjaolt nn. Maxima hinnad. Ma ise ka seal sõin ainult kõige odavamt kraami. Täna ostan poest head teraleiba Eestis - austraalias aga maksab nn. kesklassi norm kvaliteediga saiapäts (must leib on haruldus) ka ca. 30 EEK. Hea on see, et põhimõtteliselt on odavalt ka võimalik.

Kommenteeriga parem õlle ja suitsu hindu ;D need on seal head!

Postita kommentaar