laupäev, 14. märts 2009

töö ja vile

Naispool on taas arvuti taha saanud ja nagu mõnele juba lubasin, siis seekord räägin olukorrast riigis mina.

Jätkuvalt resideerume Milduras. Ilm on soe, vihmane ja lämbe. Istun hetkel hosteli puhketoas, kus 2 sakslast ja prantslane telekast Top Geari vaatavad, kaunis valjuks on heli keeratud, peaks mainima. Ja kuigi kell on alles pool 2, siis on hetkel majas üsna palju inimesi. Põhjuseks vihm, mis, hea muidugi, et ta siin kõrbenud maal taevast alla tuleb, ei võimalda viinamarju korjata. Ja paljud just sellega siin raha teenivad. Tõusime täna tavapäraselt 3veerand 7, aga ainult selleks, et ülejäänud päev mitte midagi tehes mööda saata. Polnud nagu tahtmist millegagi tegeleda ja noh...väljas sadas:)

Kui teid huvitab, mis toredad inimesed siin koos on, siis praegu elab siin:
3 eestlast
5 prantslast
4 iirlast
2 inglast
8 sakslast
2 korealast
pluss mõned, kelle rahvust ma ei ole suutnud määrata.

Esimest korda selle maja uksest sisse astudes mõtlesin, et mis nali, see küll mingi hostel pole. Oleks nagu kellegi (koristamata) majja astunud. Nüüdseks olen aga harjunud ja kärab siin elada küll. Inimesed on sõbralikud ja kuna enamus peab hommikul vara tõusma, siis austatakse öörahu reeglit. Kui nüüd kulude-tulude tasakaalustamiseks veidi suuremat raha saaks teenida, annaks siinsele kohale hindeks 3+. Tuleb mainida, et miskipärast on kõik suured suitsusõbrad. Raha kokku hoidmiseks tehakse tobi paberist, purust ja otsa käivast junnist (filter siis) ise valmis. Paistab, et nii mõnedki on sellise viisi avastanud. Ja kui ma ka tahaks õhtuti väljas istuda ja juttu ajada, siis kuna kõik see mees seal hoolega tossab, istun parema meelega toas.

Viinamarjade kojamine on iseenesest lihtne töö: vehid noaga viinamarjakobarate varsi läbi lõigata, suunad kobara äbrisse ja loendad, mitmes ämbritäis parajasti käsil- makstakse korjatud ämbritäite pealt. Esimesel päeval läksin noaga muidugi veidi hoogu ja lõikasin korduvalt vasaku käe nimetissõrme ja oleksin pöidlalt peaaegu jupi küljest lõiganud. Eks kogemustest õpitakse, sest rohkem ma ennast lõikama ei ole kippunud. Tööpäeva lõpus näeme kõik välja nii, nagu oleks mullas püherdanud. Aga viinamarjad maitsevad head...mhm:) Nagu juba mainitud, siis vihmaga korjata ei saa, mistõttu oleme kokkuvõttes peaaegu 3 päeva sundpuhkust saanud. Samas leidub siin ka selliseid, kellel on viies päev tööta. Polegi me olukord selles valguses kõige hullem:)

Meestel on muidugi eelis, sest olles looduse poolt saanud ebaõiglaselt rohkem jõudu, saavad nad ilmast hoolimata kuskil kaste tõsta või muud moodi kasulikud olla. Nii on juhtunud, et sel ajal, kui mina hostelis olen pidanud istuma, on Anti just seda teinud - kastidega möllanud. Ja sealsamas farmis, kus me hetkel töötame, hoiab ta enamasti viinamarjade korjamisest kõrvale, ainult selle vabandusega, et farmer on talle andnud ülesandeks viinamarjaämbreid kokku korjata, marju kuivama panna või traktorit juhtida (tegelt saab ta selle töö eest rohkem raha). Ja siis ta imestab, miks ma peale 8t tundi korjamist tüdinud olen:)


Austraalias on lahe. Siin on enamasti soe, inimesed on lahked, naeratavad ja ütlevad sulle sweetie ja dal (see peaks siis olema lühend sõnast darling:P, kirjapilt on vaieldav), palmid lisavad loodusele troopilisust, linnud ja loomad on teistsugused, austraalia-inglise keel (sinna hulka siinsete iirlaste ja inglaste pooleldi arusaamatu jutt) on lihtsalt puhas nauding.

Eks siin leidu ka negatiivset, nagu näiteks tüütud kärbsed, kallid hinnad, varakult pimenevad õhtud ja et teid, mu sõbrad, ei ole siin.

Austraalias olles tahaks kindlasti känguru liha ära proovida. Väga raske see pole, sest poes on nimetatu täiesti olemas, marinaadis ja ilma, nii et tuleb kätte võtta, osta ja küpsetada ja loota, et maitseb hea. Siiani olen selle kohta ainult kiidusõnu kuulnud.

Kanjets.

Hoiame teile pöialt, Eestis pidavat külm ja märg olema. Meile siin hoian ka pöialt, et Päikse käes ennast jälle ära ei põletaks:P

Krn


Ütlemised (3)

Annika ütles ...

Lõpuks:P Sa peaks seda tihemini tegema. Täiesti nauding oli tõusta laupäeval suhteliselt varakult stati kõne peale ja siis netti asudes avastada su jutuke. Suurepärane äratus:P Tänks tsikk

Sa võta mingi väike ventikas tossu peletamiseks ja mine ikkagi välja teistega jutustama, nii huvitav ju, ma tahaks hullult rääkida nii paljude erinevate rahvaste inimestega.
:)

Unknown ütles ...

Ma oskan ainult kadedust siin nautida, kuigi meil ka siin päikest pilve tagant piilub,aga see lõputu talv,selline tunne et see ei kavatsegi otsa saada:(
Teie aga nautige elu,päikest,soojust ja viinamarjade korjamist.
Tublid!

Antimon ütles ...

Selles suhtes ei maksa muretseda, et Kaarin käib väljas teistega jutustamas küll, lihtsalt ta ei taha seal tossu sees pikemat aega istuda. Mul on see suitsulävi vist pisut kõrgemal aga noh, eile olime umbes 10nest inimesest ainsad, kes ei suitsenud - kui Sul on 8 tossuallikat ümber laua siis ei aita isegi ventilaator mitte.

Aga jutu jurde kommentaariks niipalju, et just kui ta oli jõudnud oma postituses kurta, et ta ainult korjamistööd peab tegema, ja vähe raha saab, siis sai ta õhtul juhuslikult tänaseks hoopis viinamarjade puhastamise töö ja peaks sealt täna vähemasti 100 dollarit koju tooma :)

Postita kommentaar